Den perfekte biograf

Climax har eksisteret siden år 2000, hvor Mikkel Hemmje og Peter Konoy begge daværende ansatte i CinemaxX biografen på Fisketorvet, i en baggård på Christianshavn, tog de første spadestik i overført betydning, til hvad der siden skulle blive en stor attraktion blandt venner og bekendte.

Den forårsaften blev den fælles entusiasme for film og glæden ved et socialt fællesskab forenet i ideen om en udendørsbiograf til folket. Dette gav i deres øjne en unik frihed: frihed til selv at vælge film, tid, sted, selskab, samt friheden til at grine højt og ryge i salen. Kort sagt: i nogens øjne “Den perfekte biograf”.

 

 

  

Komfort er valgfri

udlejning på rådhuspladsen i københavnI begyndelsen blev det ikke til mere end et 2,3 × 4,0 meter lærred, der meget interimistisk blev klynget op mellem to træer. Med en gammel projektor rettet imod dette gav det et nogenlunde resultat. Denne udgave blev der herefter lagt megen tid og kraft i at perfektionere og under mottoet “komfort er valgfri” - der referer til det faktum: At hvis du vil sidde godt, må du tage en god stol med! blev der endeligt premiere i udendørsbiografen, der skabte stor glæde, myggestik og hyggelige aftener i baggården på Christianshavn.

Sidenhen har den lille biograf udvidet med flere frivillige entusiaster, wires, større og kraftigere projektor, større lærred som i samarbejde med sejlmageren Z-UP sails fik monteret metalringe for at yde optimal og ligelig fiksering overalt, imponerende lyd og større mobilitet med en sammenklappelig og mobil ramme - udviklet i samarbejde med Snedkermester Carsten Louv fra Louv snedkeri i Kastrup, og pludselig var Climax fra sit nye hovedsæde med semi-permanet tagterrasse-biograf på Frederiksberg klar til at udbyde sine services til events, firmaer og fester.